Miksi teen mitä teen?

Sisimmässäni on aina ollut vahva palo ihmisyyttä ja elämää kohtaan: mistä tässä koko hommassa oikein on kyse? Jatkuvan kouluttautumisen, alan opiskelun ja oman työnohjauksen avulla olen löytänyt aina uusia kiinnostavia polkuja, joihin olen halunnut tutustua syvemmin. Tieni on kulkenut vähitellen kohti yrittäjyyttä.

Välitän muista ihmisistä – ja eläimistä. Samalla olen kuitenkin aina ollut enemmän introvertti, joka tuntee olonsa kotoisammaksi pienessä porukassa kuin suurissa ihmisjoukoissa. Rakastan uppoutua filosofisiin keskusteluihin, vaikka yhtälailla minut voi tavoittaa pelleilemästä tai nauramasta ilman sen kummempaa syytä. Minun on helppo kannustaa ja tukea muita sekä nähdä kanssaihmisissä kultahippuja ja tähtipölyä.

Itsetuntemusta, tunnetaitoja ja hyväksyvää tietoista läsnäoloa.

Tunnetaitojen suhteen en ole syntynyt kultalusikka suussa. Vaikka olenkin rakastavasta perheestä, jossa vanhemmat tekivät parhaansa heidän resursseillaan, sain silti lapsuudenkodistani eväiksi tunnelukkoja sekä onnettomat hankalien tunteiden käsittelytaidot. Vain kiltti tyttö sai kiitosta, joten opin tehokkaasti etäännyttämään itseni omista tunteistani, tuntosarvien ollessa kuitenkin äärimmilleen viritetyt aistimaan muiden tunnetiloja. Omien tunteiden patoaminen johtaa kuitenkin ongelmiin. Toivoisinpa voivani muuttaa sen seikan, että menneisyydessäni olen satuttanut monia ihmisiä, itseni mukaan lukien. Vuosien itsetutkiskelu, opiskelu ja mindfulness-harjoittaminen on onneksi tuottanut tulosta: Osaan nykyään olla hyväksyvämmin ja rehellisemmin kaiken sen edessä, mitä elämä eteeni tarjoaa. Olen oppinut kuulemaan paremmin keho-mieleni viestejä ja valitsemaan sen pohjalta tietoisempia – itseäni ja muita kunnioittavia – toimintatapoja. Edelleenkin kompastelen, kuten ihmisyyteen kuuluu. Harjoittamisen avulla myötätunto itseäni ja toisia kohtaan on kuitenkin kasvanut. Hyväksyntä ja armollisuus värittävät mokia!

Tunteet ovat kiinnostaneet jopa siinä määrin, että täydennyskoulutuksen kautta olen nykyään tunnetaitovalmentaja (EASEL®-coach) ja mindfulnessohjaaja CFM®. Ja koska itse olen aloittanut hiukan onnettomimmilla eväillä, tiedän, että kasvaminen on mahdollista. Myötätuntoni ja ymmärrykseni muiden ongelmista on syvempi ja osaan ohjaajana sanottaa myös sellaisia asioita, jotka ovat näkymättömissä. Onnellinen ja tasapainoinen elämä on mahdollista itsetuntemuksen, tunnetaitojen ja meditoinnin avulla.

Haluan elää elämääni ja työskennellä oman ja muiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Toimintani perustuu minulle merkityksellisiin arvoihin: myötätuntoon, iloon, rehellisyyteen ja aitouteen, kunnioitukseen ja luottamuksellisuuteen. Mukanani tässä kaikessa kulkee rakas työparini: Sulo – koira. Jos valitset Iloisen poron rinnallakulkijaksesi, olemme valmiina astumaan seikkailuun kanssasi!

”Et voi pysäyttää aaltoja, mutta voit oppia surffaamaan niillä.”