Suositukset

ASIAKASPALAUTTEITA

Mindfulnesskehomeditaatio

 

 

 

 

 

 

 

MINDFULNESS MBSR-kurssit

”Löysin kurssin aikana kadoksissa olleen polun alun itseeni.”

”Kurssi oli sopivan mittainen, ryhmä sopivan kokoinen, ohjaaja iloinen ja rauhallinen ja turvallinen.

”Sain paljon, opin enemmän itseni hyväksyntää tässä hetkessä itselleni enkä muiden silmissä.”

”Suosittelisin kurssia sellaisille ihmisille, ketkä mielestäni etsivät jotain ratkaisua ja apua elämäänsä stressin keskelle.”

”Sain kurssilta konkreettisia vinkkejä selättää kiireen tuntu ja nauttia tästä hetkestä, huomata tämä hetki.”

”Kurssi on hyvä kokonaisuus ja hyvin rakennettu. Näin jälkikäteen ymmärrän, miksi kurssi oli näin pitkä, intensiivinen ja istunnot 2,5h mittaisia (paikalla ollessa tuo aika ei todella tuntunut niin pitkältä).”

”Vaikka kurssi on tietyillä tavoin aika raamitettu valmiiksi, se silti sopeutuu jokaisen henkilökohtaisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Kurssin ohjeistus ja kotitehtävät ovat selkeitä.”

”Oli tervetullut, turvallinen ja kiitollinen olo.”

TYÖNOHJAUS

”Rakkaudella, itselle” -hyvän olon päivän iloa.

”Työnohjaus antoi minulle tarvitsemaani luottamusta itseeni ja yritykseemme.”

”Työnohjaus avasi päässäni olleita solmuja. Käytimme keinoja, joita voin hyödyntää myös myöhemmin. Harjoitukset olivat minulle juuri oikein valittuja. Oma keho antoi yllättävän voimakkaita vastauksia, kun sille antoi mahdollisuuden siihen.”

”Ollessamme työparini kanssa yhdessä työnohjauksessa pääsimme käsittelemään juuri meidän huolemme ja ne oikeasti ratkaistiin, eikä jätetty vaan lillumaan. Elina sai asiat vaikuttamaan niin helpoilta ja yksinkertaisilta, vaikka niiden kanssa olikin paininut monia iltoja. ”

”Jokaisella käynnillä puhuttiin juuri niistä asioista, jotka painoivat mieltäni. Jokaisella kerralla ne menivät harppauksen eteenpäin. Takki oli aivan tyhjä jokaisen käynnin jälkeen, joten yhtään enempää asioita ei olisi pystynytkään ottamaan käsittelyyn. Käyntien jälkeen oli kuitenkin mieli täynnä uusia ideoita, kun pystyi taas miettimään muutakin kuin niitä vaivanneita asioita.”

”Elina, olet juuri oikealla alalla. Et arvaakaan, kuinka paljon autoit minua ja meidän yritystä eteenpäin. Me palataan Iloiseen Poroon, kun haluamme parantaa työhyvinvointia tai meille tulee joku solmu, josta emme keksi miten asia olisi parasta tehdä.”

”Tutustuin Iloisen Poron palveluihin hakiessani vastauksia tulevaisuuden muutoksiin ja Elinan avulla vastaukset tulivat helposti. Elina antaa työkaluja, joilla vastaukset mieltä vaivaaviin kysymyksiin tulevat kuin itsestään ja muuttuvat konkreettiseksi suunnitelmaksi. Suosittelen lämpimästi kaikille muutosajatusten kanssa painiville. ”

”Työnohjaus auttoi pukemaan sanoiksi ja ottamaan keskusteluun sellaisia asioita, jotka ovat mietityttäneet. Yksinkertaisilla mutta konkreettisilla menetelmillä kysymyksiin löytyi myös vastauksia, ja monta tulevaan yritystoimintaan liittyvää huolta poistui.”

”Elina on mahtava työssään, enkä olisi ikinä uskonut, että saisin istunnosta niin paljon irti. Varmuus ja rohkeus kasvoivat, tulevaisuus näyttää selkeämmältä kuin aiemmin. Kiitos!”

”Sain työnohjauksesta iloa, voimaa ja voimaantumista, tukea jaksamiseen ja lisää jaksamista, joka oli tällä hetkellä tärkein anti työtäni ja itseäni ajatellen. Oli tärkeää käydä läpi johtajan roolia, silti kaikista tärkeintä oli oman itsensä tutkiminen kokonaisvaltaisesti elämässä ja tunteiden rooli kokonaisuuksissa, muistaen kuitenkin koko ajan liitynnän työhön ja sen tekemiseen.”

”Työnohjaus muistutti siitä, kuinka tärkeää on jatkossakin pitää huolta itsestä, rajoista ja jaksamisesta työyhteisön ohella.”

”Elina edesauttoi olemalla sitoutunut, innostunut, ammattitaitoinen, aktiivinen, positiivinen, empaattinen ja rauhallinen. Ohjaajan tilannetietoisuus ja -kykyisyys oli ensisijaisen tärkeää. Ymmärtävä, välittävä ja dialoginen kohtaaminen, vuorovaikutus, ymmärryksen syventäminen yhdessä eri tavoin, voimavara- ja ratkaisukeskeinen ote edesauttoivat ja olivat juuri sitä, mitä koin tarvitsevani.”

LUENNOINTI JA KOULUTTAMINEN

Hyvinvointiluento

Töihini on sisältynyt rekrytointia, perehdyttämistä ja kouluttamista, koulutuskokonaisuuksien ja -materiaalien suunnittelua ja tuottamista sekä konkreettista lapsi- ja nuorisotoimintaa. Suosituksensa kouluttajana toimimisesta ovat antaneet Ossi Merisalo lastensuojelujärjestö Parasta Lapsille ry:stä ja Helinä Ylisirniö SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitosta:

  • ”Elina toimi järjestön koulutuksissa yhtenä kouluttajana mm. aiheista: vapaaehtoistoiminnan pilarit, yhteistyö paikallisyhdistysten kanssa, vapaaehtoisten oma jaksaminen ja tukeminen sekä lastenleirien käytännön järjestelyt. Kouluttajana Elina oli mukaansatempaava, myötätuntoinen ja asiansa osaava. Voin Parasta Lapsille ry:n edustajana suositella Elina Porokkaa kouluttajan tehtäviin.” Ossi Merisalo/Parasta Lapsille ry:n hallituksen puheenjohtaja
  • ”Elina tuotti sisällöt yhdessä eläinasiantuntijoiden ja SEYn paikallisyhdistysten kanssa SEYn kouluvierailijakoulutukseen, ELLU Eläintaitokoulutukseen ja Ystäväeläinkoulutukseen. Näistä aiheista Elina järjesti yhteensä 9 koulutusta. Hän toimi näissä yhtenä kouluttajana mm. teemoista: yhteistyö paikallisyhdistysten kanssa sekä kouluvierailijana ja ELLU-kouluttajana toimiminen. Lisäksi Elina järjesti yhden koulutuksen, jossa SEYn vapaaehtoisille tarjottiin tietoa tunneasioista sekä vahvistusta omiin voimavaroihin. Kouluttajana Elina oli asiaan paneutuva, jämpti, innostava ja osallistava. Hän kykeni hallitsemaan suuria kokonaisuuksia, osasi pilkkoa ne pieniksi koulutettavia varten sekä auttoi jalkauttamaan opitut asiat arkeen. SEY voi lämpimästi suositella Elina Porokkaa kouluttajan tehtäviin.” Helinä Ylisirniö/SEYn liittohallituksen puheenjohtaja