Miksi teen mitä teen?

Sisimmässäni on aina ollut vahva palo ihmisyyttä ja elämää kohtaan: mistä tässä koko hommassa oikein on kyse? Jatkuvan kouluttautumisen, alan opiskelun ja oman työnohjauksen avulla olen löytänyt aina uusia kiinnostavia polkuja, joihin olen halunnut tutustua syvemmin. Tieni on kulkenut vähitellen kohti yrittäjyyttä.

Välitän muista ihmisistä – ja eläimistä. Samalla olen kuitenkin aina ollut enemmän introvertti, joka tuntee olonsa kotoisammaksi pienessä porukassa kuin suurissa ihmisjoukoissa. Rakastan uppoutua filosofisiin keskusteluihin, vaikka yhtälailla minut voi tavoittaa pelleilemästä tai nauramasta ilman sen kummempaa syytä. Minun on helppo kannustaa ja tukea muita sekä nähdä kanssaihmisissä kultahippuja ja tähtipölyä.

Itsetuntemusta, tunnetaitoja ja hyväksyvää tietoista läsnäoloa.

Mitä tulee tunnetaitoihin, olen kaivannut itselleni lisätietoa, oppia ja käytännön harjoitusta. Lapsuudessa opin pitämään itseäni viallisena kohdatessani vaikeita tunteita, ja niinpä etäännytin itseni omista tunteistani. Samalla kasvatin äärimmilleen viritetyt tuntosarvet aistimaan muiden tunnetiloja. Hankaluuksiahan tällaisesta yhtälöstä syntyy. Toivoisinpa voivani muuttaa sen seikan, että menneisyydessäni olen satuttanut monia ihmisiä, itseni mukaan lukien. Vuosien itsetutkiskelu, opiskelu ja mindfulness-harjoittaminen ovat onneksi tuottaneet tulosta: Osaan nykyään olla hyväksyvämmin ja rehellisemmin sen edessä, mitä elämä eteeni tarjoaa. Olen oppinut kuulemaan paremmin keho-mieleni viestejä ja valitsemaan sen pohjalta tietoisempia – itseäni ja muita kunnioittavia – toimintatapoja. Harjoittamisen avulla myötätunto itseäni ja muita kohtaan on kasvanut.

Tunteet ovat kiinnostaneet jopa siinä määrin, että täydennyskoulutuksen kautta olen nykyään tunnetaitovalmentaja (EASEL®-coach) ja mindfulnessohjaaja CFM®. Ja koska itse olen aloittanut hiukan onnettomimmilla eväillä, tiedän, että kasvaminen on mahdollista. Myötätuntoni ja ymmärrykseni muiden ongelmista on syvempi ja osaan ohjaajana sanottaa myös sellaisia asioita, jotka ovat näkymättömissä. Onnellinen ja tasapainoinen elämä on mahdollista itsetuntemuksen, tunnetaitojen ja meditoinnin avulla.

Haluan elää elämääni ja työskennellä oman ja muiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Toimintani perustuu minulle merkityksellisiin arvoihin: myötätuntoon, iloon, rehellisyyteen ja aitouteen, kunnioitukseen ja luottamuksellisuuteen. Mukanani tässä kaikessa kulkee rakas työparini: Sulo – koira. Jos valitset Iloisen poron rinnallakulkijaksesi, olemme valmiina astumaan seikkailuun kanssasi!

”Et voi pysäyttää aaltoja, mutta voit oppia surffaamaan niillä.”