Naurujooga

NAURUJOOGAA

Intialaisen lääketieteen tohtori Madan Katarian kehittämä naurujooga on ohjattua ryhmässä nauramista ilman syytä. Ei tarvitse olla iloinen nauraakseen, mutta nauru voi tehdä iloiseksi! Naurujoogaan osallistumiseksi tarvitaan vain annos leikkimielisyyttä ja halu nauraa.

Naurulla on valtavasti positiivisia vaikutuksia niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisestikin. Usein nauramme arjessa kuitenkin liian vähän tai lyhytkestoisesti, emmekä saa kaikkia hyviä vaikutuksia osaksemme. Naurujooga onkin hauska ja lempeä keino lisätä terveyttä ja hyvinvointia elämään.

Perus naurujoogaohjelma on 1 h mittainen. Ohjattu naurujooga sisältää alkulämmittelyä, leikkimistä, erilaisia nauruharjoitteita, hengitysharjoituksia, lisää naurua sekä rentoutumisen.

Hulvatonta meininkiä!

Nauramisen hyötyjä

Naurujoogan avulla voi löytää lisää iloa jokapäiväiseen elämään. Naurulla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia niin psyykkisesti, fyysisesti kuin sosiaalisestikin. Nauru on aerobista liikuntaa, vatsalihastreeniä ja varsinaista hölkkää sisäelimille. Nauraminen laskee stressihormonien määrää ja kohottaa mielihyvähormonien määrää, lisää rentoutta, virkeyttä ja luovuutta sekä kohottaa yhteishenkeä. Naurujoogan avulla onkin mahdollista herätellä jumissa olevaa kehoa ja mieltä sekä saada lisää leikkimielisyyttä ja luovuutta elämään.

Kenelle naurujooga sopii?

Naurujooga on haluttu ohjelmanumero esimerkiksi yritysten, järjestöjen ja muiden yhteisöjen, ryhmien ja kaveriporukoiden sekä yksityishenkilöiden erilaisissa tapahtumissa.

Naurujooga sopii kaikille, jotka jaksavat kävellä 45 minuuttia. Naurujooga on aerobinen suoritus ja liikuntamuoto. Naurujoogaa ei suositellakaan sen fyysisyyden vuoksi sellaisille henkilöille, joilla on vakavia sydänvaivoja, tyrä tai silmänpainetauti. Naurujoogaan osallistumista ei myöskään suositella, jos on vakavia mielenterveysongelmia tai jos on raskaana ja raskaus on kestänyt alle 3 kuukautta. Naurujooga ei ole lääke, eikä parannuskeino. Nauru on kuitenkin loistava lisä paranemisessa, ja voi tuoda helpotusta erilaisiin kiputiloihin, sairauksiin ja masennukseen!

Naurupaketit

Naurujoogasta voidaan muokata asiakkaan toivoma paketti. Hinnat sovitaan tapauskohtaisesti. Niihin vaikuttavat mm. osallistujamäärä, tapahtuman sijainti ja kesto.

Naurujoogaa voidaan hyödyntää vaikkapa TyKy- ja virkistyspäivillä sekä erilaisissa koulutuksissa, pikkujouluissa sekä polttareissa, syntymäpäivillä ja muissa juhlissa.

Nauraa voimme myös säännöllisten naurujoogatuntien tai -tuokioiden muodossa, 4-10 kerran naurujoogakursseilla sekä nauruklubeissa.

Tilaa juuri Sinun toiveisiisi sopiva naurujoogatuokio, -tunti tai kokonainen kurssi!